Shell stoel
Afmetingen l x b x h 79 x 90 x 75
Gewicht 16 kg
Merk Retro-living
Referentie 37/TY-103

In 1948 begon Hans Wegner te experimenteren met gevormd multiplex, beïnvloed door andere designgrootheden van zijn tijd. Deze vroege ontwerpen getuigen van zijn innovatieve benadering en legden de basis voor het latere, legendarische meesterwerk, de iconische Shell Chair.

Met zijn glimlachende zitting en unieke driepotig statiefontwerp was avant-garde de enige passende beschrijving voor deze hoogwaardige reproductie van Hans Wegners ontwerp uit 1963. Deze stoel is niet alleen een 'eyecatcher', maar biedt ook uitzonderlijk comfort dankzij het gebruik van walnootfineer en leer.

Een architectonisch meesterwerk

In 1963 onthulde Hans J. Wegner het ontwerp van de Shell Chair, dat gemengde beoordelingen kreeg vanwege zijn avant-gardistische uiterlijk. In die tijd beperkte productietechnieken en verdeelde meningen resulteerden in een beperkte productie. Pas in 1998, toen Carl Hansen & Søn de Shell Chair opnieuw introduceerde, won de stoel brede publieke bewondering.

De stoel straalt een zwevende lichtheid uit, dankzij de vleugelachtige zitting en gebogen rugleuning die wordt ondersteund door een frame met drie gebogen poten. De kenmerkende zitting en rugleuning zijn gemaakt van gestoffeerd gevormd fineer, waardoor de gebruiker royaal comfort ervaart. De gelamineerde poten, gemaakt van verschillende lagen fineer, zorgen voor stabiliteit en een unieke uitstraling. De Shell Chair belichaamt Wegners overtuiging dat een stoel comfortabel moet zijn, geen achterkant heeft, en vanuit elke hoek prachtig is.

Onze stoel geïnspireerd op de Shell Chair

Dit unieke ontwerp combineert moderniteit met traditioneel comfort door het gebruik van hout en leer. De Shell Chair is luchtig vormgegeven en uitzonderlijk comfortabel, waardoor het perfect is voor hedendaagse interieurtrends en Scandinavische stijlen. De zitting is voorzien van comfortabele, met leer beklede pads van Italiaans semi-aniline leer voor een luxueuze uitstraling en duurzaamheid.

Hans Wegner's meesterlijke beheersing van organische houten elementen resulteert in een prachtige, comfortabele stoel die je zal verbazen zodra je erin plaatsneemt.

Retro Living meubilair op maat

Zoekt u een product in een specifieke kleur of materiaal? Al onze producten kunnen gemaakt worden naar uw wens.

U betaalt bij bestelling dan enkel een voorschot, de rest van het bedrag betaalt u gewoon bij levering. Neem gerust contact op per telefoon of e-mail.

Shell stoel

Shell stoel

Betaling bij levering. Wij nemen zo snel mogelijk contact met U op