Eames lounge chair + ottoman zwart
Materiaal Hout, Leder, Aluminium
Afmetingen l x b x h 90 x 87 x 82
Gewicht 42 kg
Merk Retro-living
Referentie 9/TY-301

Over de originele stoel: de beroemde Charles Eames lounge chair en voetbank werden speciaal ontworpen voor vriend en regisseur Billy Wilder in 1956. De lounge chair maakte een TV verschijning op de Arlene Francis Show in de Verenigde Staten in hetzelfde jaar, waarna het ontwerp nationale en internationale aandacht kreeg.

De stoel is gemaakt uit hoogwaardig hout en premium leder. Het onderstel is vervaardigd uit aluminium. Deze Europese versie is superieur aan de eerdere Amerikaanse versie.Deze loungezetel is een waar stijl icoon dat comfort en luxe uitstraalt.

Afmetingen zetel: 87 x 90 x 81 cm. Afmetingen ottoman: 65 x 54 x 44 cm.

Geschiedenis van het ontwerp

De Eames Lounge Chair, een tijdloos icoon van design, werd in 1956 ontworpen door het beroemde ontwerpersduo Charles en Ray Eames. Oorspronkelijk ontworpen als een elegante en comfortabele stoel voor thuisgebruik, heeft deze stoel snel wereldwijde erkenning verworven vanwege zijn onmiskenbare stijl en vakmanschap. De Eames Lounge Chair werd al snel een symbool van verfijnde esthetiek en luxe in de wereld van het meubeldesign.

Bekijk ook onze bureaustoel geïnspireerd op de Eames Office Chair.

Waarom een stoel geïnspirereerd op de Eames Lounge Chair in je woonkamer?

De Eames Lounge Chair is niet zomaar een meubelstuk; het is een statement van tijdloze elegantie en buitengewoon comfort. Het unieke ontwerp met zijn opvallende leren bekleding en houten schalen weerspiegelt de perfecte harmonie tussen vorm en functie. Deze stoel is niet alleen een zitplaats; het is een plek waar je kunt ontspannen, tot rust kunt komen en kunt genieten van een goed boek of een moment van reflectie. De Eames Lounge Chair voegt niet alleen een vleugje stijl toe aan je woonkamer, maar biedt ook een plek waar je jezelf kunt koesteren in luxe comfort. Zeker als je deze stoel combineert met een salontafel geinspireerd op de Noguchi Coffee Table.

Kwalitatieve afwerking

Wat de Eames Lounge Chair echt onderscheidt, is de kwaliteit van de afwerking. Deze stoel is vervaardigd met ongeëvenaard vakmanschap en aandacht voor detail. Het premium leer dat wordt gebruikt voor de bekleding is niet alleen elegant, maar ook duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Het houten frame, met keuze uit verschillende afwerkingen, wordt met de hand gemaakt en straalt warmte en verfijning uit. De zorgvuldig gebalanceerde kussens en het ergonomische ontwerp bieden ultiem comfort. Kortom, de Eames Lounge Chair is een meesterwerk van design en ambacht, en een investering die de tand des tijds doorstaat.

Retro Living meubilair op maat

Zoekt u een product in een specifieke kleur of materiaal? Al onze producten kunnen gemaakt worden naar uw wens.

U betaalt bij bestelling dan enkel een voorschot, de rest van het bedrag betaalt u gewoon bij levering. Neem gerust contact op per telefoon of e-mail.

Eames lounge chair + ottoman zwart

Eames lounge chair + ottoman zwart

Betaling bij levering. Wij nemen zo snel mogelijk contact met U op